“Skandale dhe sekrete”, rrëfimi mbi jetën në bordin e anijes private më ekskluzive në botë


Është një qytet lundrues ekskluzivisht, një shesh lojërash për multimilionerët dhe miliarderët që lundron rreth oqeaneve të botës.

E quajtur The World, një anije ekskluzive private rezidenciale me 165 apartamente superluksoze. Kjo anije është e mbuluar me fshehtësi dhe blerja e një apartamenti në bord bëhet vetëm me ftesë. Një vlerë neto prej 10 milionë dollarësh thuhet se është e detyrueshme.

Nëse po imagjinoni festa dekadente, të mbushura me intriga dhe shampanjë, ndoshta nuk jeni larg, të paktën sipas rrëfimit të një ish-pasagjeri.

“Ka shumë njerëz të pasur që bëjnë gjëra lozonjare, ndonjëherë gjëra të këqija, ndonjëherë gjëra skandaloze”, thotë ish-banori Peter Antonucci.

Antonucci është një avokat në pension i cili kaloi gjashtë vjet si banor i The World. Ai dhe gruaja e tij dëgjuan për The World nëpërmjet një artikulli në Wall Street Journal, rreth vitit 2012. Anija me 12 kate u nis në 2002.

Kur dëgjoi për herë të parë për këtë qytet lundrues, Antonucci ishte 52 vjeç dhe po shijonte përfitimet e daljes në pension të parakohshëm. Ai ishte i intriguar nga koncepti dhe gruaja e tij ishte gjithashtu e emocionuar për të mësuar më shumë.

Të interesuarit janë në gjendje të rezervojnë një udhëtim provë në The World si “banor i mundshëm”. Kështu që shumë shpejt, Antonucci dhe gruaja e tij po lundronin përmes Kanalit të Panamasë.

“Kur hipa për herë të parë, mendova se ishte tepër e shtrenjtë. Nuk mund ta besoja që apartamentet kushtojnë kaq shumë. Nuk mund ta besoja se kostot e mirëmbajtjes ishin kaq të mëdha dhe nuk mund ta imagjinoja pse dikush do ta bënte këtë”, thotë Antonucci. “Por ditën e dytë, unë po thosha, “Sa apartamente keni në dispozicion dhe kur mund të regjistrohem?””

Antonucci thotë se ai ishte joshur nga çdo aspekt i The World, nga ekuipazhi, të cilin ai e quan “aseti më i madh i anijes” falë aftësisë së tyre për të parashikuar çdo nevojë të banorëve, deri te bollëku i përvojave ekskluzive në bordin e anijes dhe në tokë dhe itinerarin e planifikuar mirë.

“Ishte si një orkestër me shumë pjesë të ndryshme. Secili ishte i mrekullueshëm. Por së bashku, ishte një simfoni”, thotë Antonucci.

Plus, të gjithë banorët aktualë ishin shumë mikpritës. Antonucci nuk e zbuloi deri më vonë se të gjithë ishin informuar paraprakisht se kush ishte ai dhe thotë se ishin inkurajuar që ta bënin të ndihej si në shtëpinë e tij.

“Kur ata sjellin banorët e mundshëm, ka një email që u shkon të gjithë banorëve,” thotë Antonucci. “Ka informacione në lidhje me prejardhjen e banorit të mundshëm”.

Pas lundrimit, Antonucci dhe gruaja e tij nënshkruan një kontratë për të blerë një apartament në The World.

Çdo apartament në The World është paksa i ndryshëm, “disa do të jenë pak më të mëdhenj se të tjerët, disa mund të jenë pak më të vegjël,” thotë Antonucci.

Antonucci nuk mund të kujtojë shifrat e sakta, por ai beson se bleu apartamentin e tij të parë në bord për rreth 1.6 milionë dollarë.

Ndryshe nga një anije e zakonshme turistike, banorët janë në gjendje të bëjnë rinovime dhe ta dekorojnë sipas shijeve personale. Kjo do të thotë se “disa janë të dekoruara me mobilje moderne dhe pajisje vërtet të lezetshme, disa nuk janë prekur për 20 vjet”, sipas Antonucci.

Argëtimi në anije është i garantuar.

“Ka shumë pirje dhe muzikë”, thotë Antonucci, të cilat mund të çojnë në “skandale dhe sekrete”.

“Shumë gjëra ndodhin. Disa prej tyre janë argëtuese. Ka njerëz të martuar, çifte të martuara në anije, të cilët nuk janë gjithmonë duke fjetur me bashkëshorten apo bashkëshortin e tyre”./ CNN

Latest articles

Related articles