Shefi i ri inteligjencës franceze hedh sytë nga Afrika dhe Ballkani

Nicolas Lerner, një emër i ri në botën e inteligjencës franceze, ka marrë drejtimin e agjencisë së inteligjencës së jashtme të Francës, DGSE. Ai përballet me një listë detyrash të gjatë, që përfshin sfida të mëdha ndërsa Parisi mbajti Olimpiadën dhe agjencia e inteligjencës së jashtme po përballet me dështime në Ukrainë, Australi dhe kolonitë e mëparshme.

Në artikullin e publikuar në gazetën “The Times”, thuhet se agjencia e inteligjencës së Francës ka hasur në dështime të shumta të inteligjencës në vitet e fundit. Ajo u kritikua për mosparashikimin e pushtimit rus në Ukrainë dhe për “grushtet e shtetit” në disa nga kolonitë e mëparshme franceze në Afrikën Perëndimore. Spiunët francezë u kapën në befasi kur Australia e braktisi papritur një marrëveshje të madhe për nëndetëset në vitin 2021.

Nicolas Lerner, 45 vjeç, merr drejtimin e agjencisë si drejtor i ri pas pesë vitesh në krye të agjencisë motër, Drejtoria e Përgjithshme e Sigurisë Brendshme DGSI, e cila është përgjegjëse për inteligjencën e brendshme. Ai ka qenë kreu më i ri në historinë e saj dhe i është vlerësuar për modernizimin dhe reformimin e kësaj agjencie.

Shefi i ri i spiunëve francezë përballët me një listë të gjatë detyrash. Përveç sfidave të sigurisë në nivel ndërkombëtar, ai duhet të përballet me organizimin e veprimtarive inteligjente për të mbrojtur vendin dhe interesat e Francës. Ky është një moment kritik për agjencinë e inteligjencës së jashtme pas dështimeve të fundit dhe kërkon një drejtim të fortë dhe strategjik për të rindërtuar besimin dhe efektivitetin e agjencisë.

Artikulli nënvizon se spiunëria franceze ka një histori të gjatë dhe të rëndësishme në skenën ndërkombëtare. Ajo ka luajtur një rol kyç në mbrojtjen e interesave të vendit dhe sigurinë kombëtare. Për të arritur sukses në detyrat e tij, shefi i ri i spiunëve francezë duhet të bashkëpunojë ngushtë me partnerët e tij ndërkombëtarë dhe të përdorë teknologjinë dhe burimet e inteligjencës për të përballuar sfidat e reja dhe të ndryshme.

Latest articles

Related articles