Përdorimi i kufjeve nga fëmijët mund të çojë në probleme shëndetësore afatgjata

Ekspertët: Përdorimi i kufjeve nga fëmijët mund të çojë në probleme shëndetësore afatgjata
Ekspertët paralajmërojnë se përdorimi kufjeve paraqet rreziqe të konsiderueshme për shëndetin e fëmijëve .

Në një sondazh kombëtar të kryer në SHBA, dy nga tre prindër thanë se fëmijët e tyre të moshës së shkollës fillore ose të mesme përdorin pajisje audio dhe është gjithnjë e më e zakonshme të vensosin kufje.

Ndër prindërit që raportuan se fëmijët e tyre përdorin kufje dhe kufje, gjysma thanë se fëmijët e tyre shpenzojnë të paktën një orë në ditë duke i përdorur ato, ndërsa një në gjashtë tha se një ditë e zakonshme për fëmijën e tyre përfshin të paktën dy orë përdorim.

Prindërit thanë se fëmijët kanë më shumë gjasa t’i përdorin këto pajisje në shtëpi, në shkollë dhe në makinë, ndërsa më pak se 10 përqind e tyre thanë se i përdorin ato në autobus, jashtë ose në shtrat.

Megjithatë, ekpertët paralajmërojnë se ekspozimi i zgjatur ose ekstrem ndaj niveleve të larta të zhurmës, mund të çojë në probleme shëndetësore afatgjata, duke përfshirë humbjen e dëgjimit ose tringëllimë në veshët.

Gjithashtu, ekspozimi ndaj zhurmës mund të ndikojë në gjumin e fëmijëve, mësimin, gjuhën, nivelin e stresit dhe madje edhe presionin e gjakut

Latest articles

Related articles