Kartonët e bananeve stivosin librave të Bibliotekën Kombëtare

Një situatë surreale në kufijtë e të paimagjinueshmes.

Arka Banane që janë mbushur me libra, arkivë, histori…kjo është pamja tragjike e Bibliotekës Kombëtare, institucionit kryesor të dijes në vendin tonë, shndërruar në magazinë arkash e bastarduar nga abuzimet disa vjeçare të qeverive që ikin e vijnë.

NewsBomb shkruan se ka biseduar me drejtorin aktual të Bibliotekës Kombëtare Pirro Mishën që vë alarmin dhe thotë se: Po, dua të flas.

Ka disko lart e disko poshtë, por nuk ka më dhoma studimi e leximi për të gjithë ata që duan të hapin arkivat e institucionit kryesor që duhet të marrin informacion.

Siguresat e institucionit ulen cdo ditë nga frika e ndonjë shkëndije që hedh “në erë” gjithë pasurinë kombëtare, për shkak të mungesës së investimeve prej vitesh e vitesh.

Biblioteka është e pasur, por është lënë në gjendje të mjerueshme.

Latest articles

Related articles