Serbia ngrin deri në pranverë çmimin e karburantit blu për konsumatorët

Çmimi i gazit për konsumatorët në Serbi do të ngrihet deri në maj të vitit 2024 në nivelin e 1 nëntorit 2023, raporton “Danas”. Në rast ndryshimesh të papritura në treg, qeveria do të mbulojë diferencën për prodhuesit dhe importuesit nga buxheti kombëtar. Kjo parashikohet në Urdhëresën për masën e përkohshme për kufizimin e çmimit të gazit dhe kompensimin e diferencës në çmimin e gazit natyror të importuar ose prodhuar në Serbi, në rast të ndryshimeve të papritura në tregun e gazit natyror. Beogradi ra dakord me Fondin Monetar Ndërkombëtar për huadhënie. Në këmbim të parave nga fondi, autoritetet u angazhuan për të rritur çmimet e gazit me pakicë në faza deri në vitin 2025. Nga 1 nëntori rritja do të jetë 10% dhe çmimi do të arrijë në 4.18 euro për një kilovat orë.

Latest articles

Related articles