Kuvendi rrëzoi kërkesën për ndryshimin e Komisionit të Reformës zgjedhore. Alibeaj Bashkëkryetar

Kuvendi rrëzoi dje dy kërkesat e opozitës për ngritjen e komisioneve hetimore për rrjedhjen e të dhënave nga sistemi TIMS dhe koncesionet ne shëndetësi.

Gjithashtu u rrëzua dhe kërkesa e Gazment Bardhit për ndryshimin e përbërjes së Komisionit të Reformës Zgjedhore.

“Rrëzohet me 70 vota kërkesa për komision hetimor për daljen e të dhënave personale. Rrëzohet me 71 vota kërkesa për komision hetimor për koncesionet në shëndetësi. Rrëzohet me 71 vota kërkesa e Bardhit për ndryshim të Komisionit të Reformës zgjedhore”, – njoftoi Kuvendi.

Në mbyllje të seancës plenare dedikuar çështjes së Kosovës, kryeparlamentarja Lindita Nikolla lexoi një njoftim të ardhur nga Lulzim Basha, ku thuhet se Gazment Bardhi nuk është më kryetar i grupit parlamentar të PD-së. Kjo nxiti debate në sallë dhe duket se deputetët e PD-së, një pjesë e të cilëve kishin bllokuar foltoren nuk ishin dakord me këtë njoftim të ardhur nga Basha.

“Bazuar në detyrimin ligjor të pikës 2 të nenit 16 të rregullores së Kuvendit, në mbështetje të vendimit të Kryesisë së PDsë, bazuar në nenet 22, 26 dhe 48 të statutit dhe nenit 3 të rregullores së brendshme të grupit parlamentar të PDsë, ju informojmë se Gazment Bardhi nuk është më pjesë e grupit parlamentar të PD-së duke filluar që nga data 9 Tetor 2023, si pasojë e mbarimit të anëtarësisë së PD-së”, – u shpreh zj.Nikolla.

Por, kryetari i grupit parlamentar të Partisë Demokratike, Gazment Bardhi, e konsideroi të paprecedentë sjelljen e kryeparlamentares së Kuvendit, Lindita Nikolla, në seancën e djeshme parlamentare që lexoi njoftimin e Lulzim Bashës për përjashtimin e Bardhit nga grupi i PD. Po kështu, Bardhi akuzon kryeministrin Rama se ka marrë peng Reformën Zgjedhore, si dhe dënon rrëzimin e komisioneve hetimore parlamentare të kërkuara nga opozita.

“Nervozizmi i Edi Ramës për unifikimin e qëndrimit të Shqipërisë me atë të Kosovës, nuk u shfaq vetëm me mungesën e tij skandaloze në votimin për Rezolutën për dënimin e Serbisë, por edhe nga sjellja e paprecedentë e Kryetares së Kuvendit në fund të seancës së sotme të posaçme. Marrja peng nga Edi Rama e reformës zgjedhore dhe rrëzimi i Komisioneve Hetimore të kërkuara nga opozita, si dhe ndërhyrja në kundërshtim me Rregulloren e Kuvendit e Kryetares së Kuvendit në punët e brendshme të grupit parlamentar të PD-së, përbën aktin më të pashembullt në historinë e pluralizmit politik që mbyll çdo hapësirë institucionale për opozitën në Parlament”, – thuhet në reagimin e Gazment Bardhit.

Latest articles

Related articles