Ditari i luftës: Putin akuzon sërisht për nazistë ukrainasit

Presidenti rus Vladimir Putin po përpiqet të lidhë qeverinë moderne, të zgjedhur në mënyrë demokratike të Ukrainës me vrasjen masive të hebrenjve ukrainas në Luftën e Dytë Botërore. Në një intervistë televizive, Putin tha, pa përmendur asnjë provë, se fuqitë perëndimore kishin caktuar presidentin ukrainas Volodymyr Zelensky, i cili është hebre, për të mbuluar festën e nazizmit.

Në një përpjekje për të justifikuar pushtimin e saj në Ukrainë, të cilin e quan një “operacion special ushtarak”, Moska akuzon Kievin për kryerjen e një “gjenocidi” neo-nazist kundër miliona rusishtfolësve të Ukrainës, të cilin Kievi dhe aleatët e tij perëndimorë e hedhin poshtë si një pretekst i pabazë për një luftë ekspansioniste.

Nuk është hera e parë që Putin e ka lidhur qeverinë moderne, të zgjedhur në mënyrë demokratike të Ukrainës me vrasjet masive të hebrenjve ukrainas në Luftën e Dytë Botërore nga pushtuesit gjermanë, nazistë të Ukrainës Sovjetike dhe bashkëpunëtorët e tyre vendas.

Zelensky, gjuha amtare e të cilit është rusishtja, tha se disa nga vëllezërit e gjyshit të tij u vranë në Holokaustin nazist dhe ai ka mohuar vazhdimisht akuzat ruse se ai mbështet neo-nazistët në Ukrainë.

Presidenti ukrainas Volodymyr Zelenskiy tha sot se ushtarët ukrainas po bëjnë përparim në kundërofensivë, duke hedhur poshtë deklaratat e zyrtarëve perëndimorë që pretendojnë se Ukraina po bën përparim shumë të ngadaltë në terren.

Në një kundërofensivë të nisur tre muaj më parë, forcat ukrainase kanë rimarrë dhjetëra fshatra, por jo qytete të mëdha, duke shkaktuar zhgënjim tek disa zyrtarë amerikanë, të cilët jo vetëm tregojnë përparimin e ngadaltë, por edhe kritikojnë të gjithë strategjinë ukrainase.

Rusia e ka përshkruar kundërsulmin e Ukrainës si një dështim, por Kievi pretendon se po bën përparim të ngadalshëm sepse dëshiron të minimizojë viktimat.

 

Latest articles

Related articles