Tornado pazakontë rëre në Korçë

Një fenomen i pazakontë meteorologjik është regjistruar ditën e sotme në qytetin e Korçës.

Stuhia e quajtur “Erozion eror”, i njohur në anglisht si “Dust devil”, është formuar në një fushë të qytetit. Ajo është e ngjashme me një tornado, por ngre lart sasi të madhe dherash dhe pluhur.

Ajo formohet nga erëra të forta deri në 120 km/h por zakonisht është e padëmshme.

Latest articles

Related articles