Patatinat e prodhuara në Serbi përmbajnë substanca kancerogjene

SERBI- Komisioni Evropian ka njoftuar së fundmi se një nivel i lartë i akrilamidit, substancë e konsideruar kancerogjene, është gjetur në patatinat me shije speci të prodhuara në Serbi.

Sipas raportimeve, akrilamide formohet kryesisht gjatë përpunimit të ushqimit në temperatura mbi 120 gradë, si dhe në lagështi të ulët, që nënkupton pjekje, skuqje dhe forma të tjera të përgatitjes.

Zakonisht gjendet në bukë, patate të skuqura, drithëra mëngjesi, biskota, krisur dhe kafe.

Latest articles

Related articles