Rritja me 25% çmimit të vajit të ullirit për eksport, Tabaku: Zhvlerësimi i euros dhe mungesa e mbështetjes kufizon përfitimet

Deputetja e Partisë Demokratike, Jorida Tabaku e ka cilësuar pozitive për bujqit rritjen e çmimit të vajit të ullirit për eksport në vendin tonë me 25%.

Por, pavarësisht kësaj, Tabaku shprehet se “zhvlerësimi i Euro-s dhe mungesave e shpenzimeve për bujqësinë e kufizon përfitimet”. Ajo sugjeron se zgjidhja e kësaj situate do të ishte, sipas saj, lufta e ekonomisë informale.

REAGIMI I TABAKUT
Rritja 20% e çmimeve të vajit të ullirit për eksport është fat pozitiv për prodhuesit dhe bujkun. Por, zhvlerësimi i Euro-s dhe mungesave e shpenzimeve për bujqësinë e kufizonit. Zgjidhja? Luftë ekonomisë informale dhe Bujqësisë.

Latest articles

Related articles