QEVERIA po përdor modelin e Erdogan për fiksuar kursin e këmbimit, duke ulur Euron


Nga Aranita Brahaj

Bankat e nivelit te dyte mbledhin euro dhe ja shesin Bankes Qendrore BSh. Ose Shoqërive Publike dhe Paleve qe duan Euro per te nxjerre jashte vendit!
Mbledhja behet permes emigranteve sezonal, qytetareve, tregtarëve, turisteve, etj. ( pak leku i shume njerez)
Sa me lire tua mbledhësh euron masës ( qytetarit , proletariatit, rrogtarit) aq me lire ja shet BSH dhe Qeverise. Norma e fitimit ne banka te nivelit te dyte nuk lirohet( pakesohet)se lirohet Euro.

– Tani nje Pyetje kush e cakton kursin e kembimit cdo 24 ore !!!???
– Kush e Auditon / Monitorimin procesin e Raportimit, Caktimit dhe Miratimit te kursit cdo 24 Ore ???? ( pra kush monitoron BSh).
– Euro jo formale ka vite madje dekada qe hyn ne vend por mire do beje Banka Qendrore te na publikoje cdo muaj flukse dalese dhe blerje nga BSh dhe Shteti ( pra blerjet me te lire)

Leket e te varfërve ( rrogtar, emigrant sezonal, kursimtar apo turist modest ) jane pak por numri i tyre eshte shume. Sot cdo punonjësi ne callCenter i eshte ulur paga, cdo pensionisti i eshte ulur ndihma nga bijte emigrant, cdo emigrant sezonal ka me pak lek per familjen .
Ndersa ata qe blene Euro per importe, per nxjerrje dhe investime jashte vendit, per enrgjine qe ua paguajme hec me pronar te huaj, per borxhet e arbitrazhit, per investimet alla belinda ne energjetike, jane me fitim .

ERDOGAN model(edhe me kurs kembimi nen centralizim) eshte model “vellazeror” ne Ballkan !

Latest articles

Related articles