Vdekja e 13-vjeçarit në Tiranë, eksperti jep alarmin: Kujdes nga bateritë e makinave, çlirojnë gaz vdekjeprurrës

Një këshillë që shpëton jetë: Ndërrojini bateritë e makinave në ambjente të hapura dhe me ndihmën e një tekniku.

Vdekjet nga bateritë e makinave janë të rralla, por ndodhin. Një nënë me një fëmijë 3 vjeçar u asfiksuan dhe u gjetën pa shenja jete në makinë, para disa muajsh në USA. Fajtori është gazi shumë toksik i hidrogjenit sulfurik. Në kushtet e nxehtësisë së lartë nga mbikarikimi difektoz ose nga dëmtimi i strukturës mbrojtëse të baterisë së makinës, acidi sulfurik i saj, çliron hidrogjenin sulfurik. Ky gas është vdekjeprurës, sidomos në hapësira të mbyllura, duke dëmtuar rëndë funksionimin e aparatit respirator tek njeriu.

Ngushëllime familjes për humbjen e djalit 13 vjeçar

Latest articles

Related articles