Shuhet shkrimtari i njohur amerikan, Cormac McCarthy – autor i romanit “Rruga”

Cormac McCarthy, autori amerikan, fitues i çmimit Pulitzer, ka vdekur në moshën 89-vjeçare, ka njoftuar botuesi i tij.

Në deklaratën e saj, Penguin Random House nuk dha detaje rreth shkakut të vdekjes. Cormac McCarthy, një novelist fitues i çmimit Pulitzer, i cili duroi dekada errësirë dhe varfërie përpara se versionet kinomatografike të “All the Pretty Horses”, “No Country for Old Men” dhe “The Road” i sollën atij një lexues të gjerë dhe siguri financiare, ka vdekur. në 89.

Romani i tij ndoshta më i famshëm është “Rruga”. Romani Rruga i autorit amerikan Cormac McCarthy, i përket zhanrit post-apokaliptik në të cilin shfaqet historia e një babai dhe birit të tij, teksa përpiqen të arrijnë në Jug.

Latest articles

Related articles