Shoqatat e Animalistëve heshtin për helmimin e qenëve në fshatin turistik, Green Coast

Heshtja e shoqatave të mbrojtjes së kafshëve në lidhje me helmimin e qenëve në rezortin turistik Green Coast është e shqetësuse. Kjo nuk është hera e parë që kjo temë është ngritur, por duket se përpjekjet për të ndryshuar situatën kanë qenë të paefektshme.

Në këtë rezort, qentë janë helmuar, sipas informacionit të gazetarit Armir Shkurti, i cili ka humbur qenin e tij, në këtë rast.

Mesa duket, për të vrarë qentë pa zot ( të cilët u gjendur të ngordhur ) në resortin e Palasës janë helmuar edhe qentë e familjarëve që kanë shtëpi aty. Një prej tyre ka botuar edhe foton e mëposhtme të labradorit të helmuar.
Kujdes pra! Mundet që fëmija juaj të gjejë diçka përdhe e ta shtjerë në gojë e pastaj….” – shkruan Armir Shkurti.

Këto ditë ka pasur edhe sinjalizime për helmime qensh në bashkinë Korçë dhe Gjirokastër. Kjo është një shkelje e të drejtave të kafshëve dhe nuk ka vend në një shoqëri të civilizuar.

Megjithatë, shoqatat që mbrojnë kafshët kanë qenë të heshtura në lidhje me këtë problem. Nuk është e qartë pse ata nuk kanë ndërmarrë veprime. Në vend që të heshtin, ata duhet të ngrihen dhe të denoncojnë këtë sjellje të këtij rezorti.

Bashkësia jonë nuk mund të lejojë që kafshët të trajtohen me këtë mënyrë. Shoqatat e mbrojtjes së kafshëve duhet të flasin dhe të kërkojnë drejtësi për qenët që janë keqtrajtuar në Green Coast, bashkinë Korçë apo Gjirokastër.

Kjo nuk është vetëm një çështje e drejtave të kafshëve, por edhe e çështjeve të turizmit dhe reputacionit të një vendi. Kur vizitorët vijnë në një vend, ata duan të shohin që kafshët trajtohen me respekt dhe kujdes.

Latest articles

Related articles