‘Mora në letër që po hetohem…’ – Boris Johnson jep dorëheqjen si deputet: Komiteti i privilegjeve dëshiron të më dëbojë

-Ish-kryeministri Boris Johnson ka dhënë dorëheqjen si deputet për Uxbridge dhe South Ruislip pasi i është thënë se do të sanksionohet për ‘mashtrim’.

Vendimi i tij për të dhënë dorëheqjen do të thotë se do të zhvillohen zgjedhje të pjesshme.

Boris tha se kishte marrë një letër nga komisioni i cili po heton nëse ai i gënjeu deputetët në lidhje me partinë “duke e bërë të qartë, për habinë time, se ata janë të vendosur të përdorin procedurat kundër meje për të më dëbuar nga parlamenti”.

Në një deklaratë të gjatë ai tha:

“Kështu që sot i kam shkruar Shoqatës sime në Uxbridge dhe South Ruislip për të thënë se po largohem menjëherë dhe do të nxis një zgjedhje të menjëhershme të menjëhershme. Më vjen shumë keq që po largohem nga zona ime e mrekullueshme, ka qenë një nder i madh t’i shërbej si kryetar bashkie dhe si deputet.

Por unë jam krenar që pas një periudhe 15-vjeçare kam ndihmuar për të ofruar, ndër të tjera, një hekurudhë të re të madhe në Linjën Elizabeth dhe financimin e plotë për një spital të ri të mrekullueshëm të artit për Hillingdon, ku punimet mundësojnë tashmë filluar.

Unë mbetem jashtëzakonisht krenar për gjithçka që arritëm në kohën time si kryeministër: realizimi i Brexit, fitimi i shumicës më të madhe në 40 vjet dhe dhënia e vaksinës më të shpejtë nga çdo vend i madh evropian, si dhe mbështetja udhëheqëse globale. për Ukrainën.

Është shumë e trishtueshme të largohem nga parlamenti – të paktën tani për tani – por mbi të gjitha jam i hutuar dhe i tmerruar që mund të më detyrojnë të largohem, në mënyrë antidemokratike, nga një komision i kryesuar dhe i menaxhuar, nga Harriet Harman, me një paragjykim kaq të jashtëzakonshëm. “

Latest articles

Related articles