5 çelësat për të kapërcyer një ndarje

Kur ndodh një ndarje, gjëja më e zakonshme është se dy personat në fjalë fillojnë të përjetojnë një proces pikëllimi. Në fakt, një anëtar i familjes së secilit person mund të përjetojë gjithashtu këtë pikëllim. Hidhërimi ka funksionin e përpunimit të një humbjeje që ka ndodhur në jetën tonë dhe të na ndihmojë të përshtatemi më mirë me situatën e re.

Prandaj, për të kapërcyer një ndarje, është pothuajse e detyrueshme që fillimisht të kaloni një proces pikëllimi. Duke i lejuar vetes të ndjejmë përruan emocional që çdo fazë sjell me vete: ankth, frikë, zemërim, trishtim…

Të ketë shoqëri

Marrëdhëniet shoqërore janë burim i mirëqenies. Ata kanë aftësinë për të shëruar shpirtin. Miqtë, kolegët, anëtarët e familjes dhe çdo person me të cilin ndihemi rehat ka një fuqi të madhe për të zvogëluar negativitetin tuaj. Nëse jemi në shoqëri të mirë, do të bëjmë plane, do të bisedojmë, do të argëtohemi më shumë, do të takojmë më shumë njerëz. Ne patjetër do të hapim dyer të reja në jetën tonë.

Vepro

Mos u ndal. Ju mund të mos keni dëshirë të kryeni të gjitha aktivitetet që keni bërë, por nuk ka rëndësi. Bëni ato gjithsesi. Për ta bërë këtë, gjithçka që duhet të bëni është të ngriheni nga shtrati, të laheni, të visheni dhe ta bëni atë. Pasiviteti gjithashtu ju ankoron në mendimet tuaja negative.

Hiqni dorë nga roli i viktimës

Ju jeni ndarë, kjo është shumë e vërtetë. Por kjo nuk është një gjë shumë e pazakontë që ndodh. Të gjithë kemi kaluar të njëjtën situatë në të kaluarën. Njerëzimi u ka mbijetuar këtyre fatkeqësive, ka rindërtuar jetën e tij dhe ka arritur të jetë i lumtur pavarësisht kësaj. Pse nuk mundesh? Ju nuk jeni ndryshe nga pjesa tjetër e popullsisë që ka kapërcyer një ndarje. Tani, këta njerëz nuk e mëshiruan veten, as nuk thanë se ishin “të pafat” ose se të tjerët ishin “njerëz të tmerrshëm” vazhdimisht.

Pavarësisht nga kjo pengesë që na është dashur të përjetojmë, e vetmja rrugë që na ka mbetur për të ndjekur është të vazhdojmë të jetojmë.

Vlerësoni atë që keni

Çdo ditë, shkruani në një copë letër sa mirënjohës jeni për gjithçka që keni. Së shpejti do të vini re se në të vërtetë keni shumë më tepër se sa keni nevojë në shumë aspekte. Do të shihni që të kesh një bashkëshort është vetëm një fushë tjetër e jetës suaj, e cila do të funksionojë vetë në kohën e vet. Ndaloni së ushtruari kaq shumë presion mbi veten për këtë.

Nuk ka nevojë për një shok

Miliona njerëz në mbarë botën janë beqarë dhe ndihen të lumtur dhe të përmbushur. Për sa kohë që ne mund të vazhdojmë të bëjmë gjëra të vlefshme për veten dhe për rrethinën tonë, ne mund të ndihemi të plotë dhe të shohim se jeta ka një kuptim.

Një partner duhet të shtojë jetën tuaj dhe të zgjidhet lirshëm, jo bazuar në një zbrazëti të brendshme që nuk dini si ta plotësoni ndryshe. Nëse e bëni këtë, nuk do të jeni në gjendje ta konsideroni atë dashuri të vërtetë. Me kalimin e kohës, ka shumë të ngjarë që lidhja të mos funksionojë.

Nëse po kaloni këtë lloj situate dhe keni vënë re se pikëllimi duhet të kishte marrë fund prej kohësh, ju ftoj t’i përvetësoni këto 5 çelësa. Për më tepër, shpërblejeni veten për përparimin tuaj. Nëse vëreni se procesi juaj i pikëllimit po përmirësohet, përgëzojeni veten për arritjet tuaja.

Latest articles

Related articles