Të mungon dikush? Si ta përballoni ndjesinë e vetmisë

Njerëzit janë nga natyra krijesa shoqërore. Shumica e njerëzve dëshirojnë intimitet, shoqëri dhe lidhje të qëndrueshme me të tjerët. Megjithatë, në anën tjetër të lidhjes qëndron vetmia.

Kur nuk mund të shihni ose të flisni me dikë që ju intereson, dhimbja e mungesës së tyre dhe kujtimet së bashku mund të zënë vend në zemrën tuaj.

Ndonjëherë, ju mund ta zgjidhni problemin e mungesës së dikujt duke i telefonuar ose duke i shkuar për një vizitë. Por kjo nuk është gjithmonë e mundur.

Disa këshilla mund t’ju ndihmojnë të përballeni me këto ndjesi, pavarësisht nëse ju mungon një ish-partner apo jeni duke vuajtur për humbjen e një anëtari të ngushtë të familjes.

Kujdesu për veten: Kujdesi ndaj plagëve emocionale është po aq i rëndësishëm sa trajtimi i plagëve fizike. Ju keni përjetuar një humbje dhe ka të ngjarë të keni nevojë për kohë për t’u përshtatur përpara se të ndiheni përsëri mirë, shkruan Healthline.

Gjeni kohë për t’u përqendruar te ndjenjat tuaja: Nuk ka asgjë të keqe të humbasësh dikë dhe të ndihesh keq për humbjen. Është gjithashtu e zakonshme të dëshirojmë t’u shpëtojmë këtyre ndjenjave. Kush dëshiron të përjetojë dhimbje?

Megjithatë, një hulumtim i vitit 2010 sugjeron se shmangia e emocioneve mund të kontribuojë në përkeqësimin e simptomave të shëndetit mendor, duke përfshirë depresionin.

Ndërveproni me të tjerët: Pjesëmarrja në aktivitete shoqërore dhe komunitet mund të ndihmojë gjithashtu në lehtësimin e vetmisë dhe të sjellë lidhje të reja. Ndonëse kalimi i kohës me të tjerët mund të mos ju lehtësojë plotësisht, shoqëria mund t’ju ndihmojë, citon Anabel.

Rikthehuni në kontakt me veten: Gjithkush ka nevojë për pak kohë vetëm. Shfrytëzojeni këtë shans për të ndjekur interesa të reja ose gjëra që ju pëlqejnë, qoftë një udhëtim apo një fundjavë kushtuar vetëm filmave artistikë.

Latest articles

Related articles