Policia indiane vë nën hetim Sheikun e Ramës, prestanome i Oligarkëve


NEW DELHI- Policia e Delhit ka lëshuar një njoftim për Mohamed Ali Alabbar, themeluesin dhe drejtorin menaxhues të “Emaar Propertie-s” me qendër në Dubai, duke i kërkuar atij të paraqitet para të premtes së kësaj javë për t’u marrë në pyetje. Kjo pasi ai është denoncuar për falsifikim dhe shkelje penale të besimit, për një projekt strehimi në Gurugram.

Kur u kontaktua nga PTI, një zëdhënës i Emaar India pranoi se ata e kishin marrë njoftimin, duke vërtetuar kështu edhe lajmin.

“Çështja ka të bëjë me një çështje civile të ngritur nga disa blerës shtëpish kundër bankave nga të cilat ata kishin përfituar kredi për prona me vlerë rreth “1 kror rupi”, ku zyrtarët e Emaar janë bërë palë në këtë çështje,”-tha zëdhënësi.

Sipas njoftimit të Policisë së Indisë, Alabbar, i cili është një nga drejtorët e filialit të firmës së pasurive të paluajtshme në Indi – Emaar India Limited – së bashku me tre oficerë të tjerë të lartë në vend, janë kërkuar të paraqiten për t’u marrë në pyetje në rast. Tek njoftimi për Alabbar i lëshuar më 26 maj, shkruhet: Projekti Palm Garden po hetohet nga Seksioni IV i Krahut të Veprave Ekonomike, Policia e Delhi, Nju Delhi.

Duke deklaruar se emri i Alabbar përmendet në si i akuzuar dhe duke supozuar se ai është i njohur me faktet dhe rrethanat e çështjes në lidhje me nisjen/rezervimet e projektit. E gjitha nisi pasi një blerës shtëpie, Manish Kumar Patni, më 30 janar, pretendoi se Emaar India Limited kreu falsifikim dhe shkelje kriminale të besimit me shitjen e apartamenteve në projektin e tyre të pasurive të paluajtshme “Palm Gardens”.

Sipas FIR, projekti ka nisur në vitin 2010 dhe kompania ka premtuar se do t’ua dorëzojë njësitë e banimit blerësve brenda shtatorit-dhjetorit 2015. Por ky premtim nuk është mbajtur! Patni pretendoi se kompania mblodhi para nga blerësit por u krijua një vonesë e jashtëzakonshme deri në përfundimin e projektit. Akuzuesi pretendoi se kompania kishte keqinterpretuar planin e dakordësuar. Ankuesi ka përmendur edhe disa banka dhe institucione financiare në FIR, duke i akuzuar se kanë lidhje me kompaninë imobilare.

Tre ditë më parë avokatët e kompanisë Emaar u paraqitën në zyrat e policisë së Delhit. Edhe pse policia kishte kërkuar personalisht Alabbar për të marrë në pyetje, shkuarja e avokatëve duket se është pranuar nga organet ligjzbatuese të Delhit. Zëdhënësi i Emaar India tha se mosmarrëveshja ishte e natyrës civile, ndaj edhe do merreshin ata me dosjen.

“Ne po ndjekim procesin e rregullt ligjor dhe po japim mbështetjen dhe bashkëpunimin tonë të plotë për një hetim të drejtë dhe të drejtë të çështjes,”- shtoi zëdhënësi.

Po cila është lidhja e tij me Shqipërinë?

Mohamed Alabbar, kreu i Eagle Hills, kompanisë e cila do të ndërtojë Portin e ri turistik të Durrësit. 2.1 miliard euro pritet të jetë kosto e transformimit të Portit të Durrës në investimin strategjik “Marina & Jahtet e Durrësit”. Në projekt, parashikohet ndërtimi i 280 vendeve ankorimi të jahteve, 12 000 apartamenteve dhe 2 hoteleve me 850 dhoma në total. Projekti do të zhvillohet në një sipërfaqe trualli prej 812 600 m2 në Portin e Durrësit, por është pritur me kritika nga opozita, e cila nga ngre dyshime me partneritetin e kompanive. Ndërsa edhe NATO ka ngritur po ashtu gjithashtu shqetësime lidhur me zhvendosjen e portit.

Marrë nga realty.economictimes.indiatimes.com

Latest articles

Related articles