Basha: Listat e hapura, vetingu i politikanëve është goditja në zemër ndaj Trekëndëshit të Bermudës; tre personave

Basha:

Kapja e bashkise se Durresit ka rezultuar fatale per familjet qe jane larguar nga ky qytet dhe nuk jane me ne Durres, kane emigruar. Ka rezultuar fatale per ekonomine, qe sot nuk konkurron dot as me nje fshat te Kroacise.
E para, deputetet zgjidheshin koke me koke, ky ishte sistemi mazhoritar. Shkuan tek sistemi proporcianal, qe nuk do zgjidhnin kriminelet. Problem me maxhorizatin u dyfiushua me proporcianalin. Ju I njhni se kush jane. E dini fare mire se cialt jane metodat dhe marrin votat. Pasha kryesore ishte e kryetareve.
Ligji per dekrimanilizimit nuk lejonte krimnelet ne bashki apo parlament. Iu gjet zgjidhja nga ustallaret, conin djemte, dhenderrit.
Dy propozime japing zgjidhje kesaj gjendje
1. Lista te hapura, kush renditet me larte, do shkoje ne parlament.
Edhe kjo nuk ehte garanci e mjaftueshme. Sepse disa I marrin votat me para, kercenime me joshje.
Ndaj ky ilac funksionon nese merret me ilacin tjeter, vetingu i politikaneve.
2. Vetingu I sistemit te drejtesise ka nisur, po keshtu po funksioon ne polici. Kete e propozuam edhe ne politike. Politikanet qe kane lidhje te papershtashme nuk mund ti mbrojne qytetaret shqiptare. Nuk mund tju sherbjen ju nese jane duke vjedhur taksat tuaja. Vetingu ne poliitke eshte largimi I politikanever qe kane lidhej em boten e krimit dhe lidhje te papershtatshme.

Latest articles

Related articles