“Igli Cara pajton 50 dronë, kamera të fshehta, për të dokumentuar blerjen e votës në Durrës”

Një investigim ka zbuluar një situatë të shqetësueshme në Durrës, ku bandat kriminale kanë dalë në skenë për të blerë vota në emër të Partisë Socialiste. Veprimet e tyre të paligjshme janë konstatuar në zonat e Rrashbullit, Spitallës, Manzës dhe Ishmit.

Raportohet se skuadra e kandidatit të opozitës, Igli Cara ka arritur të pajiset me më shumë se 50 dronë për të monitoruar për një javë të tërë lagjet periferike të qytetit nëse do të ndodhin shit-blerje votash. Ky veprim vjen në përgjigje të situatës alarmante që ka zënë rrjedhën në zonat e përmendura.

Skuadra e fushatës së Igli Carës nuk ka munguar të japë ndihmë edhe ndaj disa personave, duke i pajisur ato me kamera të fshehta për të dokumentuar procesin e shit-blerjes së votave. Kjo veprimtari ka për qëllim të nxjerrë në pah veprimtarinë e paligjshme të bandave dhe të japë dëshmi të forta për korrupsionin zgjedhor.

Për momentin, ende nuk ka prova konkrete lidhur me personat e përfshirë në blerjen e votave, por investigimi është ende në progres dhe autoritetet duhet të reagojnë menjëherë për të siguruar integritetin e procesit zgjedhor. Nëse vërtetohen akuzat, ato do të tregojnë një mungesë të theksuar të demokracisë në vendin tonë.

Ky rast tregon se sfidat e luftës kundër korrupsionit zgjedhor vazhdojnë të jenë të pranishme në vendin tonë dhe kërkojnë një përgjigje të fortë nga autoritetet për të garantuar një proces zgjedhor të lirë dhe të ndershëm.

Latest articles

Related articles