Disa shenja tregojnë se po e teproni duke ndenjur ulur ose shtrirë…

Keni sytë e fryrë: Ndenja për shumë kohë ulur është një nga shkaktarët kryesorë të mbajtjes së ujit. Sytë e fryrë shfaqen për shkak të periudhave të zgjatura të qëndrimit në një pozicion horizontal. Yoga mendohet të jetë zgjidhja më e mirë.

Keni probleme me tretjen: Ushtrimet janë të rëndësishme për lëvizjet e rregullta të zorrëve. Nëse pjesën më të madhe të kohës e kaloni ulur, duhet më shumë kohë që ushqimi të lëvizë nëpër zorrën tuaj të trashë. Si pasojë, sasia e ujit që trupi juaj thith nga jashtëqitja juaj është e kufizuar, gjë që sjell kapsllëk.

Harroni shpesh: Një studim zbuloi se njerëzit që qëndrojnë më shumë ulur tregojnë ndryshime strukturore në tru në zonën e lobit temporal medial. Ky lob është përgjegjës për aftësinë tonë për të memorizuar gjërat.

Ju dhembin gjunjët: Lëvizja është sekreti për lirimin e nyjeve. Ushtrimi mund të lehtësojë artritin dhe simptomat e artrozës, veçanërisht ushtrime aerobike me ndikim të ulët.

Keni nevojë për ëmbëlsira: Aktiviteti fizik lufton në mënyrë të përsosur dëshirat e sheqerit. Ai rrit energjinë tuaj dhe çliron endorfina, të cilat inkurajojnë lumturinë e përgjithshme. Nga ana tjetër, hormonet e lumtura ulin ndjeshëm dëshirat për sheqer. Të bësh mjaft lëvizje gjatë ditës e mban larg depresionin.

nga Dr. Alket Koroshi

Latest articles

Related articles