Takim me gratë dhe vajzat e Tiranës, Roland Bejko: Nënat kryefamiljare, në fokusin tonë!

Kandidati i Partisë Demokratike për Tiranën, Roland Bejko, në kuadër të fushatës elektorale për 14 majin, zhvilloi një takim me gra dhe vajza, ndërsa premtoi më shumë mbështetje për nënat kryefamiljare.

Bejko tha se nënat kryefamiljare dhe gratë e divorcuara do të jenë në fokus të politikave të tij sociale, duke iu premtuar rimbursim 100% për kreditë për strehim.

Gjatë takimit Bejko tha, se në ndryshim nga Erion Veliaj, i cili u merr taksën 3% ndërtuesve vetëm në para, ata do ta marrin një pjesë në para dhe një pjesë banesa, në mënyrë që të strehojnë gratë kryefamiljare, apo ata persona që nuk kanë mundësi financiare.

Bejko shtoi se do të ulin taksën e ndërtimit nga 15% në 5% me qëllim që të bie çmimi i apartamenteve.

Ndërkohë, kandidati demorkat për bashkinë e Tiranës, u ndal edhe te pika e prezantuar për kopshte dhe çerdhe 15 minuta larg banesës, njëjtë si në vendet e Bashkimit Europian. Një gjë e tillë, Bejko tha se do të ndihmoj nënat që t’i çojnë fëmijët shpejt në shkollë dhe të mos ngecin në trafikun e dendur të Tiranës.

“Do ta kemi prioritet që nënat kryefamiljare, të cilat kanë gjithë peshën e familjes, nënat e fëmijëve jetim, apo të divorcuara do t’i kemi në fokusin tonë. Do t’i trajtojmë ato me dinjitet. Do ti japim kredi, 100% do ua rimbursojë bashkia kredinë për strehimin. Do të jenë në listën prioritare për të marrë apartament, banesën, që është absolutisht jetike. Ne do u marrim, firmave të ndërtimit bashkia edhe sot e ka me ligj që do u marrë 3%.”

“Mirëpo bashkia e merr në para të gjithë, nuk e merr në objekt. Ne do ta marrim një pjesë në para, një pjesë në objekt. Do ta marrim në objekt me qëllim që çiftet e reja, gratë kryefamiljare, ata që s’kanë kushte për të siguruar minimumin jetik, do të strehohen në këtë shtëpi me kriteret që ka vendosur ligji. Ne duam që t’i strehojmë këto familje në këtë hyrje që ka në dispozicion bashkia”, tha Roland Bejko.

“Nga ana tjetër, ne e dimë se cili është problemi më i madh që kanë gratë sot. Përveç rritjes së fuqisë ekonomike, është raporti mes të ardhurave dhe shpenzimeve. Me të ardhura të pakta nuk kryen dot shpenzime të larta. Prandaj ne do ta çlirojmë ekonominë kriminale në bashki, do ta çlirojmë tregun dhe duam që të ulim taksën që është nga 15% do ta zbresim në 5% me qëllim që të bie çmimi i banesave. Vetvetiu do të bie ndoshta edhe çmimi i qirave. Siç e keni vënë re qiratë kanë shkuar në stratosferë, shumë të larta për të ardhurat mesatare për frymë që ka Shqipëria në raport me rajonin”.

Latest articles

Related articles