“Erion Veliaj: Premtimet e pambajtura dhe mashtrimi në infrastrukturë” – 4 pika

Në këto kohë të vështira për Shqipërinë, populli ka nevojë për liderë që kanë aftësinë dhe vullnetin për të realizuar premtimet e tyre dhe për të ndihmuar vendin të ecë përpara. Por, kur shikojmë në gjendjen aktuale të Tiranës dhe veprimet e kryetarit të saj, Erion Veliaj, nuk mund të thuhet se ai ka qenë një lider i besueshëm dhe i suksesshëm në zbatimin e premtive të tij.

Në fillim, Veliaj premtonte se do të bllokonte lejet e ndërtimit, por realiteti është krejtësisht ndryshe. Në Tiranë vijon ndërtimi pa kufizime dhe ndërtesat e reja po ngrihen me shpejtësi të madhe, duke sjellë shumë sfida për qytetarët në fushën e trafikut, mjedisit dhe mjedisit të jetesës.

Po ashtu, premtimi i tij për të sjellë ujë 24 orë në të gjitha lagjet e Tiranës ka qenë një dështim i plotë. Tani që qytetarët po paguajnë 70 mijë lekë në muaj për ujë, Veliaj nuk ka arritur të sigurojë ujë të mjaftueshëm për të gjithë.

Por ajo që është më keq është mashtrimi i tij në lidhje me shkollat dhe kopshtet. Veliaj ka rritur taksat për infrastrukturën dhe strehimin në nivele të paparashikuara dhe ka marrë 41 milionë euro në këtë mënyrë. Por kjo nuk është e gjitha, ai pretendon se ka ndërtuar shkolla të reja dhe kopshte, por realiteti është krejtësisht ndryshe. Në zonën si Astiri, ku banojnë 70 mijë njerëz, duhet të ketë 5 gjimnaze, 10 ose 11 shkolla 9-vjeçare dhe 25 deri në 30 kopshte dhe kopshte. Por realiteti është se nuk ka asgjë prej kësaj. Në vend të kësaj, Veliaj ka nxjerrë pyllin orbital tek Fevziu, duke e shndërruar atë në një destinacion turistik. Kjo nuk ka qenë e drejtë, sepse pylli orbital duhet të ishte një kurore për kryeqytetin, jo për Burrelin.

Në përfundim, në vend që të ndihmojë qytetarët dhe të ndërtojë një Tiranë më të mirë, Veliaj ka shkelur premtimet e tij dhe nuk ka arritur të kryejë asnjë premtim.

Latest articles

Related articles