Raporti: Fëmijët e Ukrainës të kthyer nga Rusia jetonin me minjtë dhe buburrecat

Fëmijët e Ukrainës që u “rrëmbyen” nga forcat ruse nga rajonet e Kherson dhe Kharkiv u ribashkuan me familjet e tyre. Organizata humanitare Save Ukraine raportoi se 31 fëmijë u ribashkuan me familjet e tyre në Ukrainë këtë javë pas një operacioni të gjatë për t’i kthyer ata nga Rusia. Fëmijët ishin marrë nga zonat e pushtuara gjatë luftës.
“Tani misioni i pestë i shpëtimit është afër përfundimit të tij. Ishte i veçantë për sa i përket numrit të fëmijëve që arritëm të ktheheshim dhe gjithashtu për shkak të kompleksitetit të tij,” tha Mykola Kuleba, themeluesi i Save Ukraine.

Fëmijët që u kthyen nga Rusia “jetonin me minjtë dhe buburrecat”, pohoi Mykola Kuleba duke shtuar se askush në Rusi nuk po përpiqej të gjente prindërit e tyre në Ukrainë.

Lexo më shumë: 3 të plagosur nga të shtënat në gjykatën ushqimore të qendrës tregtare në Delaware në SHBA: Çfarë dimë deri tani

“Kishte fëmijë që ndryshuan vendndodhjen e tyre pesë herë në pesë muaj, disa fëmijë thonë se jetonin me minjtë dhe buburrecat,” tha ai.
Fëmijët u dërguan në ato që rusët i quanin qëndrime në kampet verore nga pjesët e pushtuara të rajoneve Kharkiv dhe Kherson të Ukrainës, informoi ai. Që nga pushtimi i Moskës në shkurt të vitit të kaluar, Ukraina vlerësoi se rreth 19,500 fëmijë janë dërguar në Rusi. Kievi i ka dënuar këto “deportime të paligjshme” ndërsa Moska, e cila kontrollon pjesë të lindjeve dhe jugut të Ukrainës, mohoi rrëmbimin e fëmijëve, duke thënë se fëmijët ishin transportuar për sigurinë e tyre.

Latest articles

Related articles