Të pakënaqur dhe pa motivim në punë? Hapat që duhet të merrni për të ndryshuar situatën

Të gjithë kemi ditë në punë kur asgjë nuk shkon mirë. Zakonisht, ne e ulim supet dhe shpresojmë që e nesërmja të jetë më mirë

Megjithatë, kur ato ditë fillojnë të përzihen së bashku, dhe vëreni se energjia juaj në punë po pakësohet javë pas jave, mund të filloni të kuptoni se nuk është thjesht një muaj “i lirë” – ju jeni të pakënaqur në punë.

Pyetja është atëherë, çfarë duhet të bëjmë kur ndiejmë një rënie në angazhim në punë? Njerëzit e suksesshëm, ata që e duan punën e tyre dhe kanë karriera që po ecin vazhdimisht në një drejtim pozitiv, e marrin seriozisht këtë lloj situate. Ata marrin masa.

Dhe ju mundeni gjithashtu. Këtu janë katër hapa që mund të ndërmerrni kur të filloni të ndiheni në këtë mënyrë. Ata do t’ju ndihmojnë të siguroheni që të mos jeni të mbërthyer në një gropë për një kohë të gjatë.

Hapi 1: Filloni Ndjekjen

Kur keni ndjesi pakënaqësish, mund të tundoheni t’i injoroni ato, të besoni se nuk janë një punë e madhe dhe ka të ngjarë të zbehen vetë. Por e vërteta është se ne shpesh nuk e kuptojmë se sa të përhapura mund të jenë situatat e vështira në punë. Kjo është arsyeja pse ne kemi nevojë për të dhëna.

Hapi 2: Analizoni të dhënat

Është e lehtë t’i fajësoni të tjerët ose faktorë të jashtëm. Dhe ndoshta ndjenjat tuaja lidhen me menaxherin tuaj, kolegët tuaj ose vetë organizatën.

Por, ju gjithashtu dëshironi të siguroheni që të përjashtoni çështjet e besimit ose bagazhet e brendshme emocionale, që duhet të zgjidhen përpara se të filloni të ndryshoni mjedisin tuaj ose njerëzit përreth jush. Në shumë raste, ka pak punë të brendshme që mund të bëni që do t’ju ndihmojë të bëni lëvizjen tuaj të ardhshme me besim. Gjeni shkakun kryesor përpara se të veproni.

Hapi 3: Jini të sigurt dhe të patrembur

Nëse e diagnostikoni situatën dhe arrini në përfundimin se puna, kolegët ose organizata juaj nuk janë të përshtatshme për atë që jeni, jini të sigurt për këtë realizim. Ju mund të tundoheni të përshtateni me grupin – edhe kur nuk është i duhuri për ju. Rezistojini atij tundimi. Nëse e kuptoni se duhet të vazhdoni përpara, jini të emocionuar, të patrembur dhe të qartë se kjo nuk ka të bëjë fare me vlerën tuaj. Është vetëm koha për të kaluar në një mundësi që është më e lidhur me atë që jeni.

Ose, ndoshta e kuptoni se jeni në të vërtetë në vendin e duhur dhe thjesht duhet të jeni më proaktiv në lidhje me krijimin e mundësive që i përshtaten personalitetit dhe pikave tuaja të forta. Sido që të jetë, shkoni në hapin tjetër.

Hapi 4: Krijo një plan

Nëse është për të kërkuar mundësi të reja ose për të rimenduar qasjen tuaj ndaj punës tuaj ekzistuese, është koha për të ndërmarrë veprime. Ndërsa zhvilloni dhe zbatoni planin tuaj, vazhdoni të plotësoni gjurmuesin e performancës, shkruan Business Magazine.

Realiteti është se ju keni më shumë fuqi nga sa dini. Bota e biznesit po përqafon kërkimin e vendeve të punës dhe kompanitë e mëdha duan që njerëzit e tyre të jenë proaktivë me karrierën dhe performancën e tyre. Të jesh i suksesshëm nuk do të thotë të presësh që diçka të ndodhë – ka të bëjë me marrjen e hapave që ju nevojiten për të ecur përpara. Ju duhet të jeni një avokat për veten tuaj dhe të kërkoni vazhdimisht projekte, mundësi dhe punë që janë të përshtatshme për atë që jeni.

Pasi të jeni të kënaqur me hapat e mësipërm, do të shihni se të qenit i lumtur në punë nuk është diçka që duhet t’i lihet fatit. Duhet të ndërmerrni veprime strategjike. Së shpejti, ndjenja e pakënaqësisë do të jetë diçka të cilës i kushtoni vëmendje dhe punoni për ta ndryshuar, jo diçka që thjesht e pranoni dhe duroni.

Latest articles

Related articles