A lejohen ilaçet të pihen me lëngje?

Sigurisht se keni dëgjuar shumë gjëre rreth asaj se me çfarë duhet t’i pini ilaçet.

Por pirja e ilaçeve me lëngje, aq më parë e llojeve të caktuara, në masë të dukshme mund të ulë veprimin e tyre, konsumi i medikamenteve me lëngje, dhe sidomos me lloje të caktuara, mund të reduktojnë ndjeshëm efektin e tyre.

Hulumtuesit e Universitetit Western nga Ontario, theksojnë që në situatën e këtillë veprimi i ilaçeve mund të përgjysmohet, ndërsa për të fajin e ka substanca kimike naringin, që gjendet edhe në lëng edhe në mollë.

Para së gjithash, kjo ka të bëjë me lëngjet nga grejpfruti dhe portokalli, nëse njëkohësisht konsumohen me ilaçet kundër alergjive, si edhe kundër shtypjes së lartë të gjakut.

Supozohet që pikërisht naringina bllokon mekanizmin e rëndësishëm për kalimin e molekulave të ilaçeve nga zorra e hollë në qarkullim gjaku.

Latest articles

Related articles