Memli Krasniqi, një ish “ushtar i rrugës”, sot hyri në odën e lidershipit politik të Kosovës

Memli Krasniqi, një ish “ushtar i rrugës”, sot hyri në odën e lidershipit politik të Kosovës, duke organizuar një marshim për lirimin e ish drejtuesve të UÇK, në mënyrë që të rilidhte fijet e tij me shoqërinë dhe interesin kombëtar. Bashkë me Lumir Abdixhikun dhe Albin Kurtin, ata janë tre liderë të rinj që janë të gatshëm për të garuar për të ardhmen e Kosovës.

Ndërsa në Shqipëri, kemi politikanë që kanë qenë pjesë e regjimit komunist, të cilët janë edhe sot në pushtet dhe kanë dëmtuar demokracinë duke korruptuar shtetin. Minues të demokracisë. Të pakallur Non grata. Këta individë janë të përbuzur nga vendimet e Uashingtonit dhe Brukselit. Mediat televizive janë po ashtu të korruptuara nga produkte të sigurimit që i kanë bërë të helmojnë mendjen e njerëzve.

Për të përmirësuar situatën në Shqipëri, është e rëndësishme që politikanët dhe shoqëria civile të shikojnë vitalitin e ngjarjeve në Kosovë, për të për të kuptuar se si mund të shfrytëzojnë potencialin e tyre të ndryshimit pozitiv. Kosova ka kaluar shumë sfida në rrugën drejt demokracisë, por në këtë proces politik ajo ka shënuar sukses dhe ka treguar se një shtet i aftë mund të formohet nga vullneti dhe përkushtimi i popullit të tij. Shqipëria duhet të ndjekë shembullin e Kosovës dhe të angazhohet në ndërtimin e një shoqërie të ndershme, të hapur dhe të zhvilluar, në të cilën korrupsioni dhe autoritarizmi nuk kanë vend.

Latest articles

Related articles