7 ide për modernizimin e Tiranës

Tirana ka vite që është bërë një vend i pabanueshëm për qytetarët e saj të lodhur nga keqmenaxhimi, korrupsioni i lejeve të ndërtimit, inercia kulturore dhe katastrofa infrastrukturore.

Ja ku janë 7 ide për modernizimin e Tiranës: 

1. Mbështetje financiare për njerëzit të fillojnë biznese dhe të krijojnë vende pune në Tiranë për të nxitur ekonominë e qytetit. – FONDI Tirana 4.0

2. Rivitalizim i zonave të braktisuara dhe t’i transformim i hapësira publike, krijim i kopshteve komunitare për rritjen e vlerës së pronës. FONDI Rindërtim.

3. Integrim i infrastrukturës turistike të Tiranës, duke promovuar sektorin e hotelerisë 365ditë, të cilat do të jenë më tërheqëse për turistët, dhe duke promovuar vende historike dhe kulturore. FONDI Hotelerisë

4. Investime në teknologji të avancuar për të bërë Tiranën më eficiente, duke vendosur sensorë që monitorojnë trafikun, përdorimin e energjisë dhe ndotjen. Fondi TECH

5. Ristrukturim i transportit publik, me logjikën 8 minuta për 1 km. Me bileta ditore, Javore, Mujore. FONDI Bus.

6. Investim në reduktimin e ndotjes fizike dhe akustike.

7. Mbështetja e artit dhe muzikës lokale: FOND për krijimtarinë dhe shprehjen kulturore duke mbështetur artistët dhe muzikantët vendas.

Latest articles

Related articles