CNN: NATO ndalon përdorimin e TikTok nga pajisjet e zyrtarëve ushtarakë dhe civilë

NATO ka ndaluar zyrtarisht personelin e saj të shkarkojë aplikacionin TikTok në pajisjet që ofron, duke përmendur shqetësimet e sigurisë, sipas dy zyrtarëve të njohur me këtë çështje.

Zyrtarët e NATO-s i dërguan një memo stafit të premten në mëngjes duke njoftuar ndalimin. Në këtë shënim, Tik Tok u ndalua zyrtarisht, por nuk u përdor as përpara pajisjeve të sponsorizuara nga NATO gjithsesi, për shkak të kufizimeve të brendshme teknologjike.

“Siguria kibernetike është një prioritet kryesor për NATO-n. NATO ka kërkesa të forta për specifikimin e aplikacioneve për përdorim zyrtar të biznesit. TikTok nuk është i aksesueshëm në pajisjet e NATO-s”, tha një zyrtar i lartë për CNN.

NATO është organi më i fundit qeveritar që ndalon aplikacionin për shqetësimet se qeveria kineze mund të hyjë në të dhënat e përdoruesve të TikTok përmes kompanisë së saj mëmë kineze, Bytedance. SHBA, Britania e Madhe, Norvegjia, Parlamenti Evropian dhe vende të tjera e kanë ndaluar tashmë aplikacionin nga pajisjet qeveritare.

Shefi ekzekutiv i TikTok, u tha ligjvënësve amerikanë në fillim të këtij muaji se kompania është plotësisht e pavarur nga Pekini dhe se ai “nuk ka parë asnjë provë që qeveria kineze ka akses në këto të dhëna”.

Latest articles

Related articles