8 këshillat të psikologut të njohur Dr. Jordan Peterson, sipas inteligjencës articiale

  1. Merr përgjegjësi për jetën tënde – Kjo do të thotë të marrësh kontrollin e jetës sate dhe të mos fajesosh të tjerët kur gjërat shkojnë keq.
  2. Cakto qëllime realiste – Është e rëndësishme të kesh qëllime që mund t’i arrije në të vërtetë dhe pastaj të punosh fort për t’i arritur.
  3. Fokusohu në atë që mund të kontrollosh – Në vend që të shqetësohesh për gjëra që nuk mund t’i ndryshosh, fokusohu në atë që mund të bësh për të përmirësuar gjërat.
  4. Flit për të vërtetën tënde – Është e rëndësishme të jesh i sinqertë dhe të thuash atë që mendon, edhe nëse të tjerët nuk pajtohen.
  5. Bëhu i hapur ndaj përvojave dhe ideve të reja – Provo gjëra të reja dhe bëhu i interesuar për botën që të rrethon.
  6.  Bëj kujdes për veten tënde – Sigurohu që të bësh ushtrime, të hahësh ushqim të shëndetshëm dhe të kesh mjaftueshëm gjumë për të mbajtur trupin dhe mendjen tënde të shëndetshëm.
  7. Kërko kuptimin e gjëra, jo vetëm lumturi – Në vend që të përpiqesh vetëm për të qenë i lumtur gjithmonë, gjej gjëra që i japin jetës tënde qëllim dhe që të bëjnë të ndjehesh i përmbushur.
  8. Prano sfidat e jetës – Sfidat mund të jenë të frikshme, por ato gjithashtu të ndihmojnë të rritesh dhe të mësosh gjëra të reja. Mos kthe kurrë kurrë prapa nga sfidat!

Latest articles

Related articles