Mitsotakis shpall datën e zgjedhjeve të përgjithshme në Greqi

Kryeministri i qendrës së djathtë të Greqisë, Kyriakos Mitsotakis të martën thirri zgjedhjet e përgjithshme më 21 maj, si pasojë e një katastrofe të trenit që ka reduktuar shumicën e gjatë të partisë së tij në sondazhet e opinionit.

Përplasja e trenit më 28 shkurt në Greqinë veriore la të vdekur 57 persona. Fatkeqësia nxiti zemërimin e publikut, duke ulur epërsinë e partisë konservatore Demokracia e Re me rreth gjysmë në 4 pikë ndaj rivalit të saj kryesor të krahut të majtë, Syriza.

“Vendi ka nevojë për qiell të pastër … puna jonë vazhdon më me guxim dhe me më pak kompromise,” tha Mitsotakis gjatë një takimi të kabinetit të transmetuar në televizion.

Mitsotakis, 55-vjeçar i ish-kryeministrit të ndjerë Constantine Mitsotakis, ka mbetur popullor gjatë mandatit të tij katërvjeçar. Por kohët e fundit reputacioni i tij është dëmtuar nga akuzat për përgjime nga shërbimet e sigurisë shtetërore, si dhe nga dështimi i qeverisë për të mbrojtur sigurinë e rrjetit hekurudhor.

Zgjedhjet nuk kanë gjasa të prodhojnë një qeveri të re.

Latest articles

Related articles