Presidenti i Austrisë vjen sot në Tiranë, pritet me ceremini nga Begaj, seancë e posaçme në Kuvend

Sot në Tiranë vjen presidenti i Austrisë, Alexander Van der Bellen, ku do të zhvillojë takime zyrtare.

Presidenti austriak pritet rreth orës 10:30 me ceremoni shtetërore nga presidenti Bajram Begaj për të vijuar me deklaratë për media rreth orës 11:45.

Me rastin e vizitës së presidentit austriak, në orën 13:00 do të mblidhet edhe Kuvendi për një seancë të posaçme, ku do të mbajë fjalën përshëndetëse.

Përgjatë vizitës shtetërore Presidenti Van der Bellen do të zhvillojë takime të nivelit të lartë, si dhe do të marrë pjesë së bashku me Presidentin Begaj në një forum ekonomik me përfaqësues të biznesit austriak në Shqipëri.

Rreth orës 17:30 me prezencë të Presidentit të Austrisë, Alexander Van der Bellen, Ministres së Drejtësisë, Alma Zadić dhe Ministrit të Drejtësisë të Shqipërisë Ulsi Manja, Agjencia Austriake e Zhvillimit (ADA) do të realizojë një tryezë diskutimi me institucionet që kanë përfituar projekte në fushën e drejtësisë.

Gjithashtu do të ketë dhe “Deklaratës të Përbashkët” nga Manja dhe Zadić, në prezencë të dy presidentëve.

Latest articles

Related articles