Sa jetojnë shqiptarët dhe cilin vend zënë mes popujve të botës?

TIRANË- Shqiptarët e viteve 1950 jetonin mesatarisht vetëm 54 vite, ndërsa që nga ajo kohë jetëgjatësia është rritur me me 23 vjet për të arritur në 77 vjet në vitin 2020. Në një plan krahasues të bërë publik në ‘DailyMail’ vendi ynë është i 50-ti në renditje botërore me 200 shtete, ndërsa lista kryesohet nga Hong Kongu, Makao e Japonia, me mesatare 85 vjec dhe mbyllet nga Çadi dhe Nigeria me nivelin 53 vjec.

Ajo ç’ka bie ne sy ne evolucionin global të cilësisë së jetës në 70 vjet, faktor ky që ndikon edhe në jetegjatësi është tabela e vendeve të G7-ës.

Shtetet e Bashkuara të Amerikës kanë zbritur në vendin e 53-të nga vendi i trembëdhjetë. Në SHBA jetëgjatësia është rritur me 11 vjet në këtë etapë kohore, ndërsa në Japoni me 23 vjet.

Latest articles

Related articles