Zgjohem e djersitur natën? Kjo mund të jetë kjo një shenjë se vuani nga një sëmundje

“Shumicën e netëve zgjohem duke vuajtur nga një djersitje të tmerrshme. Ndonjëherë rrobat e mia janë të lagura dhe më duhet të vendos një peshqir për të mbrojtur shtratin. Mjeku im tha se mund të jetë një shenjë e kancerit të gjakut dhe më ka thënë të bëj disa analiza. A duhet të shqetësohem?”

Janë këto disa nga pyetjet e një shqetësimi madhor me të cilat po hasen shumë persona në mbarë botën. Për këtë, është e rëndësishme të shkoni te mjeku i përgjithshëm nëse vuani nga djersitja gjatë natës.

Djersitjet e natës mund të jenë shenjë e diçkaje serioze – duke përfshirë një lloj kanceri të gjakut të quajtur mieloma. Por më së shpeshti, ato shkaktohen nga diçka jo e keqe, siç është menopauza, një infeksion, efektet anësore të ilaçeve ose përdorimi i rëndë i alkoolit.

Nëse djersitja vjen me humbje peshe, është shkak për shqetësim. Së bashku, këto simptoma mund të tregojnë për kancerin e mielomës dhe limfomës, apo edhe infeksionin bakterial të tuberkulozit.

Latest articles

Related articles