“Asnjë kusht për vulën”, Gazment Bardhi: PD të dalë kandidatë të unifikuar, përndryshe fuqizohet Edi Rama

Partia Demokratike zyrtare nuk ka asnjë kusht për pjesën tjetër të drejtuar nga Sali Berisha që të dalin me kandidatë të unifikuar në zgjedhje. Sekretari i Përgjithshëm Gazment Bardhi tha në një intervistë për emisionin “Pa Censurë” në RTSH se janë të gatshëm që kandidatët e primareve të rregjistrohen me logon dhe vulën e PD zyrtare. Që kjo të ndodhë, palët duhet të ulen, por nga grupimi i zotit Berisha nuk ka përgjigje pozitive.

Nuk kemi asnjë kusht. Nëse gjykihet se kandidati është fitues, ecim përpara, por nëse ka një mendim se kandidati nuk ësjtë fitues, duhet t’i shkëmbejmë këto mendime. Ky nuk është as kusht dhe as përbën problematikë për ta çuar PD të unifikuar në zgjedhje. Për fat të keq nuk ka bisedime, se, nëse ne ulemi me një ibjektiv të qartë sesi t’i fitojmë zgjedhjet lokale, çdo pengesë apo çdo shqetësim kapërcehet.”- tha zoti Bardhi. Ai nuk pranoi si serioz qendrimin e grupimit të zotit Berisha se Basha dhe Alibeaj janë pengesë për një marrëveshje, duke qenë se konsiderohen si oengje të kryeministrit. “Historia e pengut të Ramës është kthyer në gallatë mes nesh. Janë akuza krejtësisht të pabaza dhe një retorikë e dëmshme për periudhën ku jemi. Na duhet të krijojmë një tjetër frymë për të fituar zgjedhjet lokale. As Basha, as Alibeaj nuk janë fare pengesë për të arritur këtë unifikim të opozitës në zgjedhje”- u shpreh Gazment Bardhi. Zgjidhja që çon drejt unifikimit të kandidatëve, në gjykimin e tij, është ndërpreja e konfiktit të brendshëm, që përballë kandidatit të Edi Ramës të dilet me një kandidat të unifikuar fitues të opozitës. “Nëse kolegët kanë një tjetër objektiv për 14 majin, me shumë përgjegjëshmëri po them se po tentojnë të bëjnë mish për top kandidatët e tyre, po i fusin në një garë që, ku me një opozitë te copëzuar, është e qartë që do të jenë humbës. Po bëjnë mish për top edhe demokratët, edhe qytetarët që presin ndryshimin në 14 maj. Ndryshimi nuk mund të vijë, nëse ne përfaqëohemi me 2, 3 apo 4 kandidatë të opozitës përballë 1 kandidati të kundërshtarit tonë politik. Nuk ka rëndësi e kujt është përgjegjësia, nëse Edi Rama del shumë herë më i fuqizuar nga zgjedhjet lokale”- tha për emisionin “Pa Censurë”, Sekretari i Përgjithshëm i PD zyrtare, Gazment Bardhi.

Latest articles

Related articles