Lamborghini Urus do të jetë tërësisht elektrike

Në janar, nga Lamborghini kanë thëne se Urus nuk do të ishte i disponueshëm si një model tërësisht elektrik. Sa shpejt ndryshojnë gjërat!

Këtu jemi vetëm disa javë më vonë dhe – me mend çfarë? Kompania tani po konfirmon zyrtarisht se do të prodhojë një Urus tërësisht elektrik. Do të dalë në vitin 2029.

Lajmi vjen direkt nga lart – CEO i Lamborghini, Stephan Winkelmann. Gjenerata e ardhshme e Urus, e cila do të zëvendësojë gjeneratën aktuale, do të jetë tërësisht elektrike. Kjo do të arrijë në vitin 2029, një vit pasi marka do të nxjerrë në treg automjetin e saj të parë tërësisht elektrik. Modeli që do të dalë në vitin 2028 do të jetë krejtësisht i ri.

Së bashku me Urus-in tërësisht elektrik, kjo do të ndihmojë në uljen e emetimeve të përgjithshme të markës me 80 % krahasuar me sot. Për të ndihmuar më tej me këtë, gjenerata aktuale Urus do të hibridizohet në vitin 2024.

Latest articles

Related articles