Shefi i FBI-së thotë se TikTok është shqetësim për sigurinë kombëtare të SHBA-së

Qeveria kineze mund të përdorë TikTok për të kontrolluar të dhënat e miliona përdoruesve amerikanë, tha sot drejtori i FBI-së, Christopher Wray, në seancën dëgjimore në Senatin e SHBA, duke vënë në dukje se ky aplikacion kinez është “i mbushur me shqetësime sigurie”

Wray theksoi para anëtarëve të Komitetit të Inteligjencës së Senatit në një seancë dëgjimore mbi kërcënimet globale ndaj sigurisë së SHBA-së se qeveria kineze mund të përdorë gjithashtu TikTok për të kontrolluar softuerin në miliona pajisje dhe udhëzues narrativash për të përçarë amerikanët për Tajvanin ose çështje të tjera.

“Po, dhe unë do të doja të theksoja në këtë të fundit, në veçanti, se ne nuk ishim të sigurt se do të shihnim shumë nga shenjat e jashtme të kësaj ndodhie, nëse do të ndodhte,” theksoi drejtori i FBI-së për shqetësimet se Kina mund të duke ushqyer përdoruesit me dezinformata.

“Ky është një mjet që përfundimisht është nën kontrollin e qeverisë kineze – dhe, për mua, është i mbushur me shqetësime të sigurisë kombëtare,” theksoi ai.

Shtëpia e Bardhë mbështeti legjislacionin e paraqitur të martën nga një 12 senatorë për t’i dhënë administratës së Presidentit Joe Biden kompetenca të reja për të ndaluar TikTok dhe teknologji të tjera me bazë të huaja nëse ato paraqesin kërcënime për sigurinë kombëtare.

Miratimi forcoi përpjekjet e disa ligjvënësve për të ndaluar aplikacionin popullor, i cili është në pronësi të kompanisë kineze ByteDance dhe përdoret nga më shumë se 100 milionë amerikanë.

Zyrtarë të tjerë të lartë të inteligjencës amerikane, duke përfshirë Drejtorin e Inteligjencës Kombëtare Avril Haines, drejtorin e CIA-s, William Burns dhe drejtorin e Agjencisë Kombëtare të Sigurisë, Paul Nakasone, ranë dakord në seancën se TikTok përbën një kërcënim për sigurinë kombëtare të SHBA.

Nakasone të martën ngriti shqetësime gjatë dëshmisë së tij në Senat për mbledhjen e të dhënave të TikTok dhe potencialin për lehtësimin e operacioneve në shkallë të gjerë.

Latest articles

Related articles