Scholz: Lufta në Ukrainë mund të zgjasë shumë më gjatë

Kancelari gjerman Olaf Scholz po përgatitet për faktin se lufta e Rusisë kundër Ukrainës mund të zgjasë shumë.

“Duhet të kemi frikë se do të vazhdojë edhe më gjatë, megjithëse sigurisht që dëshirojmë që çdo ditë të jetë ndryshe”, tha Scholz gjatë një sesioni pyetje-përgjigjesh me qytetarët në qytetin e Cottbus në juglindje të Berlinit pranë kufirit polak.

Lufta u “shoqërua me humbje të pabesueshme” nga të dyja palët, tha Scholz. Vetëm Rusia kishte humbur diku midis 30,000-40,000 dhe 100,000 ushtarë, tha ai. “Të dyja do të ishin shuma të paimagjinueshme,” tha ai.

Si pasojë e situatës së re të kërcënimit, Scholz foli në favor të një ndërlidhjeje më të ngushtë të forcave të armatosura të Gjermanisë, Bundeswehr-it dhe industrisë së armëve, për shembull për të parandaluar mungesën e municioneve.

Latest articles

Related articles