Stoltenberg: Ukraina do të bëhet anëtare e NATO-s “në planin afatgjatë”

Ukraina do t’i bashkohet NATO-s “në afat të gjatë”, tha Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s, Jens Stoltenberg, ndërsa Kievi kërkon të bashkohet me aleancën Atlantike .

“Vendet e NATO-s pajtohen që Ukraina të bëhet anëtare e Aleancës, por në të njëjtën kohë kjo është një perspektivë afatgjatë ”, tha Jens Stoltenberg gjatë vizitës së tij në Finlandë.

Siç tha ai, duhet krijuar një “kornizë” për të parandaluar çdo pushtim të ri në të ardhmen.

Sekretari i Përgjithshëm i NATO-s e theksoi dhe njëherë se Ukraina të mbetet shtet i pavarur.

Latest articles

Related articles