Pas një viti, lufta në Ukrainë merr përmasë tjetër

Nga Sebastian Zonja

Rusët kanë pranuar propozimin kinez për paqe. Propozimi përmban 12 pika, teksa mediet ndërkombëtare kanë bërë publike këtë foto për një zonë të demilitarizuar.
Në prill njoftohet se do të shkojë në Pekin shefi i Elizesë, Emanuel Macron, për të biseduar për luftën në Ukrianë.
Amerikanët ndërkohë e kanë hedhur poshtë këtë plan. Ka qenë vetë presidenti Biden që reagoi në një intervistë se nga ai plan përfiton veç Rusia.
A do të funksionojë strategjia ruse për t’i trembur amerikanët me daljen kineze në det të Zi?

Historia e marrëdhënieve ndërkombëtare ka treguar se stabiliteti dhe paqja janë ruajtur më mirë kur mes Fuqive vendosen shtetet tampon. Së fundmi, diplomati Kissinger tha se Ukraina duhet të jetë pjesë e NATO-s.

Si do të kufizohet NATO me Rusinë, me gjasë, do të jetë pyetja e këtij viti?

Latest articles

Related articles