Çfarë duhet të bëni sa herë që ndiheni të trishtuar

A keni qenë ndonjëherë i trishtuar dhe i dëshpëruar dhe nuk dini si t’u jepni fund këtyre ndjenjave negative? Sa herë që abuzoheni, refuzoheni, keqkuptoheni dhe lëndoheni, ndiheni të bllokuar në një tunel të errët dhe duket sikur e njëjta histori tenton të përsëritet vazhdimisht.

Gjeni një vend të qetë ku mund të largoheni nga të tjerët.
Ndonjëherë, për t’u ndjerë më mirë, duhet të gjesh kohë për veten dhe të largohesh nga njerëzit përreth. Ju mund të uleni në një stol të qetë parku, të bëni një shëtitje vetë ose të gjeni kohë për të reflektuar dhe analizuar atë që keni kaluar.

Pyesni veten: “A është e vërtetë kjo?”

Pasi të jeni ende dhe të qetë, do të rijetoni fjalët, momentin, veprimet, situatën ose personin që ju shkaktoi kaq shumë dhimbje dhe ankth. Mendja juaj do ta përsërisë këtë moment pa pushim sepse po përpiqeni ta kuptoni.

Lejojini vetes ta bëni këtë, por gjithashtu kuptoni se mendja juaj do të kapet lehtësisht në çdo përfundim, supozim ose keqkuptim që lind.

Përballuni me atë që ndjeni
Kur jeni duke përjetuar stres ose shqetësim të fortë emocional, tërheqja në veten dhe botën tuaj është një reagim krejtësisht normal. Ju përpiqeni t’i mpini emocionet tuaja me TV, teknologji, drogë, alkool, seks, miq dhe ushqim dhe shpërqendroni veten për aq kohë sa të jetë e mundur derisa “ndjenja e keqe të largohet”.

Por nuk do të largohet aq lehtë. Do të fshihet ende thellë brenda jush. Sa më shumë që mendoni se mund të shmangni atë që ndjeni, nuk mundeni. Gjithmonë do t’ju ndjekë në një formë ose në një tjetër, shpesh me intensitet edhe më të madh.

Nuk jeni vetëm
Shpesh prireni të përqendroheni aq shumë në burimin e vuajtjes suaj dhe në vetë dhimbjen, saqë normalisht të çon në mendimin se jeni vetëm. Natyrisht, kjo e rrit shumë dhimbjen.

E vërteta është se të gjithë kemi qenë dhe do të jemi të trishtuar në një moment të jetës sonë. Sa më shpejt ta mbani mend këtë, aq më mirë do të jeni në gjendje të përballoni dhimbjen tuaj dhe aq më pak do t’ju kontrollojë.

Latest articles

Related articles