5 shenjat dalluese që tregojnë se telefoni juaj është hakuar

Hakerimi i telefonit ndodh kur një kriminel kibernetik përdor softuer me qëllim të keq për të infektuar dhe komprometuar telefonat inteligjentë, duke vjedhur informata personale të ruajtura në ato pajisje. Sigurisht, telefonat inteligjentë mund të kenë probleme herë pas here – asnjë pajisje nuk është e përsosur. Por si mund ta dini kur është diçka pak më serioze?

Këtu hyn në lojë të mësoni se si të dini nëse telefoni juaj është hakuar. Dhe për fatin tuaj, ne i kemi përgjigjet. Përdorni këtë udhëzues për të mësuar rreth hakerave të telefonit, shenjat e një telefoni të hakuar dhe si të ndihmoni ta mbani telefonin tuaj të sigurt. Nuk do të pendoheni që bëni përpjekje për të mësuar se si të mbroni më mirë një nga pajisjet tuaja më të përdorura.

5 shenjat paralajmëruese të hakimit të telefonit:

Nëse telefoni juaj shfaq një nga sjelljet e pazakonta të mëposhtme, dhe veçanërisht nëse shfaq më shumë se një, ka shumë mundësi që ai të hakerohet.

1. Shfaqje të çuditshme ose të papërshtatshme:

Një shenjë e dukshme e një telefoni të hakuar janë dritaret kërcyese pa ndalim. Reklamat e ndritshme, ndezëse ose përmbajtje të vlerësuara me X që shfaqen në telefonin tuaj është një tregues i madh që telefoni juaj është komprometuar.

2. Tekste ose telefonata që nuk janë bërë nga ju

Si pronar i pajisjes suaj, ka të ngjarë të mbani mend çdo herë që përdorni telefonin tuaj gjatë ditës. Pra, nëse vëreni mesazhe ose telefonata nga telefoni juaj që nuk i keni bërë, mund t’ju kenë hakuar telefonin.

3. Përdorimi më i lartë se normalja i të dhënave

Ka shumë arsye për përdorim të lartë të të dhënave (për shembull, rritja e përdorimit të një aplikacioni të ri). Por nëse sjellja e telefonit tuaj ka mbetur e njëjtë dhe përdorimi i të dhënave tuaja është rritur në qiell, është koha për të hetuar.

4. Aplikacionet që nuk i njihni në telefonin tuaj

Mbani në mend se telefonat e rinj shpesh vijnë me aplikacione të parashkarkuara. Por nëse vini re që shfaqen aplikacione të reja pasi të keni tashmë telefonin, mund të ketë malware të përfshirë.

5. Bateria zbrazet shpejt

Bateritë e telefonit nuk janë të destinuara të zgjasin përgjithmonë, por ato janë gjithashtu të dizajnuara në mënyrë efikase. Pra, nëse zakonet e përdorimit të telefonit tuaj kanë mbetur të njëjta, por bateria juaj po zbrazet më shpejt se normalisht, faji mund të jetë hakerimi

Latest articles

Related articles