Përse uji në akuarium bëhet shpejt i turbullt dhe si ta zgjidhni këtë problem?

Shtoni bimë ujore të gjalla

Uji i turbullt i gjelbër i cili papritur mund të shfaqet në akuariumin tuaj është shkaktuar nga lulëzimi i algave.

Natyrisht, është e natyrshme që akuariumi të ketë alga dhe, në fakt, mund të shërbejë si ushqim për kërmij dhe krijesa të tjera ujore. Mirëpo, problemi shfaqet kur lulëzimi del jashtë kontrollit dhe uji bëhet shumë i turbullt, transmeton Telegrafi.

Si ta zgjidhim problemin me ujin e turbullt?

Bllokoni tërësisht burimet e dritës. Kjo do të ndërpresë fotosintezën, gjë që u ndihmon algave të rriten.

Instaloni një filtër diatomik në mënyrë që t’i eliminoni algat e pezulluara në ujë.

Instaloni filtër UV. Do t’i vrasë algat të cilat kalojnë nëpër dritën ultraviolet.

Rriteni dafninë në një akuarium. Këto krustace të vegjël hanë algat, të cilat hahen nga peshqit. Në akuarium mund të vendosni edhe peshq që hanë alga ose kërmij.

Shtoni bimë ujore të gjalla. Ato do të thithin fosfate, amoniak dhe nitrate nga uji, të cilat algat i përdorin gjithashtu për t’u rritur.

Ndryshimet më të shpeshta të ujit do të zvogëlojnë përkohësisht sasinë e gjelbër, por nuk do ta eliminojnë atë ose do ta parandalojnë rishfaqjen e saj.

Çfarë duhet të bëni nëse uji është shumë i turbullt?

Nëse një rënie në pH po dëmton speciet tuaja të peshkut, merrni parasysh rimodelimin e akuariumit tuaj.

Nëse ka shumë ushqim të pangrënë, bimë të kalbura ose ndoshta peshq të ngordhur në akuarium, ai duhet të pastrohet. Po kështu, nëse uji është me shkumë.

Latest articles

Related articles