Çfarë është ViaSat? Sistemi i ‘pa zbërthyeshëm’ i komunikimit të Charles McGonigal dhe Edi Ramës

– Ish e dashura e ish-zyrtarit të FBI-së Charles McGonigal, Allison Guerriero ka zbuluar ditën e sotme se ai komunikonte shumë shpesh me kryeministrin shqiptar Edi Rama. Gjatë një interviste për Euronews, Guerriero ka deklaruar se bisedat e shpeshta mes McGonigal dhe Ramës kryeheshin përmes sistemit satelitor ViaSat dhe se për këtë McGonigal ka udhëtuar shpesh në Shqipëri e Kosovë.

Por çfarë është sistemi ViaSat?

ViaSat Inc (ViaSat) është një novator dhe ofrues i produkteve dhe shërbimeve të komunikimit satelitor. Kompania ofron shërbime fikse dhe celulare me brez të gjerë, sisteme të sigurta të rrjeteve dhe sisteme të lidhjeve taktike të të dhënave ushtarake. Sistemi quhet Kas Sat. Ai gjithashtu ofron sisteme antenash, sistem të projektimit dhe zhvillimit të hapësirës, ​​dizajn gjysmëpërçues për qarkun e integruar monolit me mikrovalë (MMIC) dhe çipa të qarkut të integruar specifik të aplikacionit (ASIC), virtualizimin e funksioneve të rrjetit, planet e internetit, modulet dhe nënsistemet.

Ajo ofron shërbime të ndryshme duke përfshirë gjatë fluturimit, energjinë, shërbimet e internetit me parapagesë, shërbimet e testimit dhe mbështetjes, sigurinë kibernetike dhe produktet dhe shërbimet e sigurimit të informacionit. Satelitët e brezit Ka të ViaSat, infrastruktura tokësore dhe terminalet e përdoruesve i lejojnë kompanisë të ofrojë zgjidhje me brez të gjerë me shpejtësi të lartë, me kosto efektive dhe me cilësi të lartë. Kompania i shërben aviacionit, ushtrisë, mbrojtjes, arsimit, ndërmarrjeve, konsumatorëve, sigurisë publike, energjisë, mikpritjes, naftës dhe gazit, tranzitit publik dhe sektorëve qeveritarë. Kompania ka prezencë biznesi në të gjithë Amerikën, Evropën, Lindjen e Mesme dhe Afrikën.

Sipas të dhënave të hulumtuara nga në cilësimet e kompanive dhe mediave të huaja, ViaSat gjithashtu ofron shërbime celulare satelitore të dyanshme me brez të gjerë për Qeverinë e Shteteve të Bashkuara. Komunikimet taktike për ushtrinë amerikane përfshijnë të dhëna taktike, sigurimin e informacionit dhe komunikimet satelitore. Lidhjet taktike të të dhënave ofrojnë një rrjet të sigurt për zërin dhe të dhënat. Sigurimi i informacionit për pajisjet e enkriptimit lejon transferimin e të dhënave të klasifikuara nëpër rrjetet publike.

Latest articles

Related articles