Shenjat që tregojnë se fëmija juaj ka nevojë për syze

Vizioni i mirë është jetik për zhvillimin, mësimin dhe njohjen dhe nëse fëmija juaj ka nevojë për syze, duhet ta zbuloni herët. Edhe nëse tashmë keni bërë një ekzaminim të syve, duhet të konsideroni të vizitoni përsëri një mjek okular nëse vëreni ndonjë nga këto simptoma:

Ata shpesh mbyllin sytë, mbyllin sytë ose fërkojnë sytë.

Ndjekja e fokusit.

Leximi me librin ose ekranin e kompjuterit shumë afër fytyrës.

Duket i humbur kur lexon ose duhet të përdorë një gisht për të ndjekur fjalët.

Ata e kthejnë kokën prapa ose anash për të parë gjërat.

Ata shpesh vuajnë nga marrje mendsh, të përziera ose dhimbje koke.

Ata kanë sy të irrituar pas shkollës ose në fund të ditës.

Mungesa e interesit për lojërat në natyrë (sepse nuk shohin mirë).

Latest articles

Related articles