Jeta e tij do të shndërrohet në një film, kush është “Njeriu i Akullt”

Holandezi Wim Hoff i njohur ndryshe si Njeriu i Akullt ka një moto në jetë dhe ajo është: “Ti je më i fortë nga sa mendon.”

Ai ka prezantuar një numër të madh personash të famshëm ose qytetarë të thjeshtë me metodën me anë të së cilës ai thotë se mund të kontrollojë sistemin imunitar dhe nervor.

Metoda e tij mund të mos jetë e provuar shkencërisht, por shumë personazhe të famshme, duke përfshirë Tom Cruise, Jim Carrey, David Beckham, Oprah Winfrey dhe Gwyneth Paltrow e ndjekin me fanatizëm, ndërsa jeta e tij do të shndërrohet në një film me protagonist Joseph Fiennes.

Iceman tregon se ka mësuar të kontrollojë frymëmarrjen, rrahjet e zemrës dhe qarkullimin e gjakut dhe në këtë mënyrë arrin të përballojë temperaturat ekstreme.

Nuk i druhem vdekjes, druhem vetëm nga mos bërja e një jete të plotë”, është një tjetër nga motot e tij. Wim Hoff i ka siguruar vetes një vend në Librin e Rekordeve Guinness pasi qëndroi në një rezervuar akulli për më shumë se 112 minuta.

Kjo nuk është e vetmja arritje e tij. Në të kaluarën ai është ngjitur në malin Kilimanjaro me pantallona të shkurtra, ka vrapuar një gjysmë maratonë zbathur mbi Rrethin Arktik, ka notuar 66 metra nën akull dhe ka vrapuar në shkretëtirën Namib pa pirë asgjë.

Latest articles

Related articles