Alibeaj: Heshtja e Ramës tregon inkriminimin e tij në çështjen McGonigal

Enkelejd Alibeaj ka dalë në një deklaratë për mediat ku dhe komentoi mungesën e kreut të qeverisë Edi Rama për interperlancë në Kuvend.

Është e turpshme kjo tallja me Kuvendin. Ne kemi kërkuar një gjë të thjeshtë që për një skandal të madh të bërë publik, bazuar në fokeumte të drejtësisë amerikane ka pretendime që Rama të jetë përfshirë në një vorbull korruptive shumë të rëndë.

Rama ka një detyrim ligjor që t’i përgjigjet një kërkese për interperlenca. Faktet që kanë dalë i referohen kryesisht atij. Në këtë kushte kur është në lojë imazh i shtetit shqiptare më e pakta do të ishte detyrimi për të ardhur në sallën e Kuvendit dhe për të dhënë shpjegime.

A është ai që ka ndërhyrë në këtë konflikt interesi të pastër për t’i dhënë si shpërblim një oligarku rus konsensione në Shqipëri. Ky është një detyrim. Ai do hesht, unë e di se ai nuk ka për të ardhur. Heshtja e tij tregon inkriminimin e tij.”- tha ai.

Latest articles

Related articles