Rumania pezullon përkohësisht eksportin e antibiotikëve dhe ilaçeve kundër etheve

Pas lejes nga Komisioni Evropian, Rumania po pezullon përkohësisht eksportin e disa antibiotikëve. Masa hyn në fuqi për një periudhë tre mujore, njoftoi Ministria e Shëndetësisë në Bukuresht. Kufizimi përfshin edhe preparatet antipiretikë ibuprofen dhe paracetamol. Autoritetet saktësojnë se po i ndërmarrin këto veprime në mënyrë që nevojat e pacientëve rumunë të mbulohen në kuadrin e krizës aktuale shëndetësore. Ndalimi nuk ndikon në eksportin e barnave të tjera të prodhuara nga kompanitë rumune, njofton Digi24.ro.

Latest articles

Related articles