Arrestimi i McGonigal, reagon për herë të parë drejtori i FBI-së: Jemi të gatshëm të hedhim dritë mbi ngjarjen

Drejtori i FBI-së, Christopher Wray ka reaguar publikisht për herë të parë në lidhje me arrestimin e ish-zyrtarit Charles McGonigal, mbi të cilin rëndojnë disa akuza.

Sipas drejtorit të FBI, ajo që ndodhi me McGonigal tregon se agjencia mund të kontrollojë veten. Wray tha se ishin agjentët e FBI-së që “metodikisht dhe profesionalisht” e përpiluan çështjen kundër McGonigal.

“Ajo që unë mendoj është se akuzat në këtë rast demonstrojnë gatishmëria e FBI-së si një organizatë për të hedhur dritë mbi sjelljen që është krejtësisht e papranueshme, duke përfshirë kur ndodh nga një prej njerëzve tanë, dhe për t’i mbajtur ata njerëz përgjegjës,” u tha Wray gazetarëve në Uashington të premten.

“Ne po flasim për një djalë që është larguar nga FBI për më shumë se katër vjet tani,” tha Wray.

“Është FBI ajo që nisi këtë hetim. Është FBI-ja dhe agjentët tanë që me kujdes dhe metodikë e bashkuan çështjen kundër tij. Dhe është FBI që e arrestoi atë.”

Wray shtoi se sjellja e McGonigal “nuk është përfaqësuese e asaj që shoh nga burrat dhe gratë e FBI-së çdo ditë”.

Latest articles

Related articles