‘Sjellja kriminale e tij nuk na përfaqëson’, kreu i FBI-së flet për arrestimin e ish-zyrtarit McGonigal

“Sjellja kriminale e ish-agjentit të FBI-së, Charles McGonigal nuk përfaqëson FBI”, kështu u ka thënë punonjësve drejtori i FBI-së Christopher Wray në një mesazh të brendshëm të përmbledhur për ABC News.

Në mesazhin i cili nuk u publikua, Wray u tha punonjësve të FBI-së se sjellja e supozuar e McGonigal nuk përfaqëson sjelljen e rangut dhe dosjes së byrosë.

“Mënyra se si ne ruajmë besimin dhe besimin e popullit amerikan është përmes punës sonë duke treguar, kur të gjitha faktet dalin në shesh, se ne i kemi qëndruar procesit dhe i kemi trajtuar të gjithë në mënyrë të barabartë, edhe kur ai është i yni”, tha Wray në deklaratë.

“FBI do të bëjë përpjekje të mëdha për të hetuar dhe për të mbajtur përgjegjës këdo që shkel ligjin, duke përfshirë kur individi është punonjës i FBI-së. Ne e mbajmë veten në standardet më të larta dhe fokusi ynë do të mbetet në misionin tonë dhe në të bërë gjënë e duhur, në mënyrën e duhur, çdo herë”, tha Wray.

McGonigal u deklarua i pafajshëm në çështjen e Nju Jorkut dhe pritet të bëjë të njëjtën gjë kur të paraqitet para një gjyqtari federal në Uashington.

“Arrestimi i ish-shefit të zyrës fushore të FBI-së në Nju Jork, kreut të kundërzbulimit për akuzat për pastrim parash të lidhur me një oligark rus me lidhje të forta me presidentin Putin është një zhvillim serioz që mund të ketë kompromentuar kundërzbulimin e tjerë ekzistues të FBI-së ose hetimet e sigurisë kombëtare në lidhje me Rusia apo tema të tjera”, tha për ABC News, Javed Ali, ish-drejtor i lartë kundër terrorizmit në Këshillin e Sigurisë Kombëtare.

Latest articles

Related articles